Københavns gårdhaver

Byfornyelse
38 views
Filmen handler om Københavns Gårdhaver og viser et eksempel på en baggård, der har fået etableret en frodig grøn gårdhave finansieret gennem Område- og Byfornyelsen i Københavns Kommune.
Christina Bang, der er beboer i Titgens-Karréen, fortæller om de bæredygtige tiltag i deres nye grønne gårdhave. Gården er fælles for hele karréen og beboerne har fået en dejlig grøn gård hvor dørene står åbne og alle børnene leger på kryds og tværs.
Titgens-Karréen har blandt andet fået fælles dele-kaniner i gården. Her skiftes beboerne til at passe dem, så det ikke er en stor belastning for den enkelte familie.
Der er også blevet anlagt et fælles krydderurtebed til fri afbenyttelse for alle gårdens beboere.
Et andet bæredygtigt initiativ er et komposthjørne. Her henter beboerne muld til urte-, stauter- og blomsterbedene. Brugen af komposthjørnet reducerer skraldemængden, da alt grønt affald genbruges. Kompostbeholderne er købt igennem Københavns Kommune.
Christina Bang fortæller blandt andet at det bedste ved den nye grønne gårdhave er de uformelle møder naboerne imellem og den nye ejerskabsfornemmelse de alle har for den fælles gård. Det er dejligt med et åndehul i hverdagen – gården føles som en lille by i byen.

Rate video

1 star 2 star 3 star 4 star 5 star